Kavarna centru cultural

Kavarna se instituie ca fiind un centru cultural, o mare lucrare regionala, naţionala şi globala este în curs de dezvoltare. Devenind tradiţionale festivalurile din oraş atrag personalităţi asociate cu arta şi o gamă largă de audienta bulgara şi internaţională. Kavarna a devenit “Rock – capital” din Balcani, pentru o perioada scurtă de timp. Peste 40 de interpreţi de renume mondial au vizitat oraşul, inclusiv Dio, Manowar, Deep Purple, Scorpions, Whitesnake, Accept, Nazaret, Saxon, Billy Idol, Twisted Sister, Aria, Lube, Kirkorov Phillip şi multi altii, precum şi o gamă de artişti interpreţi sau executanţi din Bulgaria – B.Т.R., semnal, Hypodil şi altele.

   Calendarul cultural anual al municipiului Kavarna include o serie de festivaluri locale de o importanţă naţională, ca “Sărbătorile din Ziua  Kavarnei – 6 mai, un Festival Folk internaţional de tineret din Bulgaria  “cu Bulgaria în inima mea”, Festivalul Naţional de amatori de teatru cu participanti internaţionali, “Praznicele de mare”, “Festivalul de midii şi peşte”. Toate acestea sunt concepute ca o prelungire a sezonului turistic.
    Municipiul Kavarna lucrează activ cu alte teatre şi asistă la o serie de productii teatrale. Kavarna a fost o gazdă la mai multe premieri. Celebritati cu privire la arta si literatura, aleg Kavarna pentru a reprezenta munca lor.
  Este In mod tradiţional un numar de planificatori care vor avea loc aici – Planificatorul de Arta, Studentul Planificator de desen şi, Aquarella internaţional Planificator de “vânt şi mare” – v. Kamen Bryag si Planificator de “Roussalka”. Gazda lor este galeria de arta din Kavarna , care a fost numita “Hristo Gradechliev”.
Persoane de contact:
Departamentul de Cultura a Municipiului KAVARNA
Adresa: Oraşul Kavarna, Regiunea Dovrich ,
                  Strada Dobrotits nr. 27
    Număr de telefon: 359 (570) 8 50 41
    Fax: +359 (570) 8 50 41