Festival de Rock KAVARNA 2018

AFIS 1Kavarna, orasul numit in ultimii ani Capitala rock a Bulgariei, se afla la 210 km distanta de Bucuresti si la 30 km de Albena.
Cu o populatie de 12.000 de locuitori, orasul prezinta interes pentru turisti nu numai pentru plaja de la malul Marii Negre, dar si pentru obiectivele istorice de o vechime impresionanta.
In apropiere de Kavarna, la 12 km, se afla capul Kaliakra cu cetatea antica Tirisis. Legendele spun ca acesta era locul unde regele macedonean Lisimach ascundea comorile.
Asezarea, intemeiata de traci, a intrat sub influenta grecilor, apoi sub influenta romana. S-a constituit apoi ca o puternica cetate bulgara. Au urmat invaziile tatarilor. Asezarea a fost reconstruita si a devenit o asezare independenta numita Karvounska Hora. Dupa intemeierea statului bulgar si-a schimbat in cateva randuri numele: Karvuna, Karbona, Karnava si a primit intr-un final numele pe care il are si astazi, Kavarna. Din 1393 intra sub influenta turceasca pina in 1878. In luptele de eliberare de sub turci orasul este asediat si distrus. Este reconstruit si se dezvolta ca un centru agricol si asezare pescareasca.

Orasul Kavarna, este astazi gazda Festivalului de Rock KAVARNA ROCK FEST. Primarul Tsonev a orientat orasul in aceasta directie a muzicii rock infiintand festivalul. Pe cladirile orasului sunt pictati monstri sacri ai rock-ului si in oras au ajuns trupe celebre cum ar fi Scorpions, Deep Purple, Motorhead. Primarul Tsonev s-a nascut in orasul Kavarna in 1967 si a urmat Liceul de matematica din Dobrich, apoi Facultatea de drept la Universitatea din Sofia. Apropiat de rock din copilarie, Tsonev a devenit membru al consiliului orasenesc din 1999, apoi in calitate de primar a reusit sa aduca in oraselul de la malul Marii Negre nume mari ale rock-ului, dar sa si reduca somajul si sa dezvolte infrastructura orasului.
Cel mai mare teren de golf de la Marea Neagra se afla tot aici.

http://www.vgtour.ro/oferta-sejur-bulgaria-festivalul-de-rock-kavarna-rock-fest-2014-kavarna-unitati-cazare-festival-pret-incepand-de-la-40-euro-_761.html