Municipiul Kavarna

Astăzi Kavarna este un centru administrativ iar municipalitatea din Kavarna este faţa sa. Este atât de primitoare pentru turisti cat si pentru oamenii de afacere. Kavarna este un oraş modern, cu o infrastructură bună şi o sfera a serviciilor publice foarte bine dezvoltată. Detine complexuri de hoteluri, plaje spaţioase şi o zona de pescuit.

Oraşul detine un stil de arhitectura moderna, strazi inguste, paşnice, bulevarde largi, precum şi piese din trecut cu semne ale lumii moderne .

Oraşul sărbătoreşte Ziua de 6 Mai ca fiind Ziua Sf. George.

Programul cultural bogat al orasului atrage tot mai mulţi turişti bulgari dar si străini. Cele mai mari evenimente culturale organizate în oraş si-au câştigat deja recunoaşterea, cum ar fi Targul de Folclor pentru Tineret organizat in Bulgaria “Purtarea Bulgariei în inimile noastre”, Festivalul Naţional al Teatrelor de Amatori, cu participanti internaţionali, “Kaliakra Rock Fest” (Kavarna Rock Fest), precum şi o atractiva ferma de midi, Dalboka. O iniţiativă lunga de 20 de zile în conformitate cu motto-ul “Zilele Marii” este organizata în fiecare an în timpul sezonului turistic.

Din anul 2005 Kavarna a câştigat recunoaşterea ca fiind  centrul balcanic principal de rock. Kavarna va gazdui cei mai populari cântăreţi de rock si formatii , din 1 iunie până la sfârşitul lunii septembrie. Toti acesti factori ajuta la dezvoltarea economică a municipiului, precum şi la popularizarea acesteia ca o destinaţie nouă şi atractivă.